add bookmark to favoritesBookmark and Share Share website test on Facebook

Oude artikelen, stukjes, columns ...

author: created: last update:
22-Aug-200913-Sep-2009

Het is alweer even geleden, maar tussen 1995 en 1998 publiceerde ik met enige regelmaat artikelen en verhalen.

Specifiek Universitair Magazine (SUM) was een uitgave van de Hollandsche Pers Unie (HPU). Het blad verscheen in zogenaamde controlled circulation op universiteiten en hogescholen. Uitgever HPU was een van de eersten met dit concept en daardoor (en door de hoogopgeleide doelgroep) populair bij adverteerders.

In 1995 en 1996 schreef ik een aantal artikelen voor SUM. Toen ik later in dienst kwam bij de HPU, vulde ik een rubriek 'de Cyberpage', een column over websites en Internet gekkigheden.


Voor het mediakatern Stroom, schreef ik van de tweede helft van 1997 tot en met het voorjaar van 1998 een serie artikelen over Internet en Internet gerelateerde ondernemingen of ontwikkelingen.
Een selectie Volkskrant artikelen heb ik online geplaats.


Als free lancer schreef ik al voor SUM toen uitgever de Hollandsche Pers Unie met een nieuwe titel kwam: IQ. (Een knipoog naar verkochte titel HP de Tijd; de letters zijn de volgende in het alfabet.)
Selectie artikelen IQ


Voor ik aan de slag kon bij de Volkskrant, stuurde ik vergeefs meerdere artikelen in die allemaal werden afgewezen. Van de kwaliteit van een artikel was ik echter dermate overtuigd dat ik het op de fax zette naar alle dagbladen, nadat het door de Volkskrant was afgewezen. Een uur later belde het Parool en kocht mijn verhaal over de noodlijdende kabelzender Kink FM.


Voor SF Terra schreef ik een aantal science fiction en fantasy verhalen. SF Terra publiceerde als eerste ´Een dag van Purper´ en twee verhalen die inzendingen waren voor een verhalenwedstrijd.


previous articlenext article
Previous item: Internet via de kabel: niet zo snel als het leekNext item: Artikelen IQ


all links

lars pothast artikelen